Klep/Luik gasveren

Welke klep/luik gasveer is geschikt?

Bent u op zoek naar een gasveer voor een klep of luik? T-Technics helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. Wij weten namelijk hoe lastig het kan zijn om de juiste gasveer voor een luik of klep te vinden. Met onze configurator doorloopt u de juiste stappen en kunt u gemakkelijk uw eigen gasveren samenstellen. Als de stappen in het formulier volledig zijn ingevuld sturen wij u een een aanbieding voor uw situatie.

Het verschil tussen een klep en een luik

Wij geven u graag een toelichting over het verschil tussen een klep en een luik. Een klep is normaal gesproken verticaal en beweegt horizontaal. Een luik is normaal gesproken horizontaal en beweegt verticaal.


Tips gasveer kopen?

  • Bekijk goed hoeveel maximale ruimte er onder een luik aanwezig is. Voor de meest gebruikte maten is een ruimte van 200 tot 300 mm noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de gasveren hun werk optimaal kunnen doen. Als de gasveer te vlak ligt, bestaat de mogelijkheid dat de gasveren niet helpen het luik te openen en dat het luik bij het dichtdoen, het laatste stuk dichtvalt.
  • Bekijk goed welke bevestigingsmiddelen u kunt/wilt gebruiken.
  • Probeer altijd 2 gasveren per luik of klep te gebruiken, of evt. 1 in het midden. Bij gebruik van 1 gasveer aan de buitenkant bestaat de kans op scheeftrekken.
  • Heeft u een afwijkende constructie, stuurt u dan een tekening of schets toe met maten en gewichten.
  • Belangrijk: hoe beter de gegevens zijn, des te beter de werking van de gasveren.

 

Wat andere mensen zochten

gasveer kopen, gasveer berekenen, drukveer kopen, gasveer klep omhoog, gasveer monteren, gasveren voor luiken, vloerluik op maat, veerpomp, zolderluik maken, trapluik, gasveer voor klep omhoog, gasveer trekkend, scharnierafstand, zolderluik veer, veer op maat, luik kopen, bed scharnier met gasveer, trapluik maken, klepscharnier met veer monteren, gasveer scharnier, klepsteun gasveer, trekveer berekenen, scharnier 200 kg, gasdruk veer, gasveer deksel.