Heeft u vragen of komt U er niet uit?

Neem dan contact op met Edwin!
Meer dan 30 jaar ervaring De beste kwaliteit Snelle levering

Specificaties

Wat is een gasveer?
Een gasveer bestaat uit een cilinderbuis met een daarin heen- en weer bewegende zuigerstang (ook wel zuiger genoemd). De gasveer is gevuld met stikstof waarmee de gasveer, afhankelijk van de benodigd te leveren kracht en grenswaarden van de gasveer zelf, onder (hoge) druk kan komen te staan. Aan de voorzijde (stangzijde) is de cilinderbuis afgedicht middels een geleiding waar doorheen de zuigerstang heen en weer beweegt. Aan de achterzijde (huiszijde) is de cilinderbuis afgedicht middels een bodemstuk. De druk is aan beide zijden van de zuiger gelijk, daar zich in de zuiger een doorstroom kanaal bevindt dat middels een (kleine) hoeveelheid olie, tevens zorgt voor een einddemping van zowel de ingaande- als de uitgaande slag.

Montage en gebruik gasveren
Gasveren worden uit hoogwaardige onderdelen vervaardigd en dienen derhalve op een bepaalde wijze gemonteerd te worden als ook in gebruik te worden genomen. Denkt u hierbij aan kenmerken en/of restricties ten aanzien van materialen, temperaturen, opslag, trillingen, vrij kunnen bewegen, zijdelingse krachten, wijze van monteren, maar uiteraard ook de wijze van gebruik en/of belasten.

Voor complete en volledige informatie verwijzen we u naar onze ”gebruikshandleiding gasveren”.
Het is in verband met uw eigen veiligheid absoluut verboden om aan gasveren veranderingen aan te brengen door middel van boren, zagen of lassen. Ook gasveren nooit (direct) met een stoomcleaner of hogedrukspuit schoonmaken.
Vraagt u gerust ons advies bij afwijkende inbouw dan wel overige vragen. Éénmaal door u bestelde en/of voor u afgevulde gasveren kunnen niet worden geruild of worden niet retour genomen.

Uitvoering en specificaties
De T-Technics gasdruk- en gastrekveren als ook speciale producten worden in eigen beheer voor u op maat gemaakt.
De olie die in een gasveer zit, zorgt voor de einddemping van zowel de ingaande- als de uitgaande slag. Deze demping kan door ons indien gewenst voor het afvullen worden vergroot en bij bepaalde types zelfs worden verkleind.
Alle gasveren zijn navulbaar, met andere woorden de uitschuifkracht kan naderhand nog door T-Technics worden verhoogd. Er zijn echter ook uitvoeringen leverbaar met een klep waardoor de uitschuifkracht naderhand ook kan worden verlaagd.

T-Technics kan ook bepaalde type gasveren uitvoeren met een voorziening waarmee u zelf de druk kunt aflaten. T-Technics vult de gasveren dan op de maximale druk (type afhankelijk) af. Vervolgens kunt u de gasveer “in het werk” monteren en daarna de druk aflaten totdat het systeem naar behoren werkt. Zie hiervoor het gasveertype “Controlspring” in onze catalogus.
Omdat de gasveren bij T-Technics “in huis” worden afgevuld, is elke gewenste uitschuifkracht F1 te bestellen. Dit uiteraard wel binnen de grenzen van het type gasveer. Hiermee worden langere levertijden enigszins vermeden. De uitschuifkracht F1 van de gasveer wordt bepaald door de afvuldruk te vermenigvuldigen met het oppervlak van de zuigerstang.
De uitschuifkracht F1 wordt gemeten door de stang 10 mm in te drukken en weer 5 mm terug te laten komen en wordt uitgedrukt in Newton (N). Zie hiervoor de onderstaande tabel.

gasveren tabel |t-technics.nl

Vragen? Bel of email gerust.